FIT – Brownie

Fit brownie z fasoli 🍰czyli słodka przekąska do kawy ☕️
Makro całego ciasta : T: 56,6 W: 138,4 B: 65,6 / 1332 kcal
Jeden kawałek – 167 kcal
Białko – 8 gram 
Węglowodany – 17 gram
Tłuszcze – 7 gram
Składniki:
– 400g Fasola czerwona konserwowa 380 kcal
– 190g jaj 4x (M) 260 kcal
– 50g Kakao 195 kcal
– 255g banan (3 małe) 227 kcal
– 30g Olej kokosowy 265 kcal
– 1 łyżka proszku do pieczenia 
– x10 Słodzik
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra i na dół). Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. W dużej misce wrzucamy, fasolę, żółtka, banany, olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia i dodajemy rozgniecione słodziki, wszystko miksujemy na gładko. W oddzielnej misce ubijamy pianę na sztywno. Obie masy delikatnie ze sobą mieszamy, tak aby tworzyły spulchnioną jednolitą masę. Przekładamy wszystko do tortownicy (26cm) może być mniejsza.
Pieczemy przez jakąś godzinę do momentu aż góra troszkę popęka.
Smacznego ☺️💪🏻💁‍♂️

Dodaj komentarz