Sernik LOW CARB

Tłuszcze: 36,1 gra 
Węglowodany: 83,3 gram
Białko: 216,6 gram

Łączna kaloryczność sernika: 1 529 kcal 

1(1/8) kawałek 191 kcal

🔹Składniki:

– 1kg Twaróg chudy Delikate (Biedronka) – 820 kcal
– 250 ml mleka 2,0% – 125 kcal
– 277g jaj (5x M)
– 2x budyń Waniliowy (Twój Deser) -55 kcal
– Rodzynki sułtańskie (Bakador) – 144 kcal

+ Słodziki – z 30 słodzików na pewno ( jeżeli lubimy bardziej słodkie, dodajemy więcej)

🔹Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni (pieczemy około 1h, sernik musi wyrosnąć i zarumienić się na złoty kolor)

Do dużej miski wkładamy ser, 5 żółtek, wlewamy mleko, wsypujemy budyń, dodajemy rozgniecione słodziki- miksujemy wszystko do gładkiej masy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno pianę (musi być bardzo sztywna). Obie masy delikatnie ze sobą mieszamy, tak aby tworzyły spulchnioną jednolitą masę.

Tortownicę ( 26cm) wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód), przekładamy masę do tortownicy i pieczemy.

Po upieczeniu zdejmujemy kołnierz tortownicy, odstawiamy do schłodzenia. (radzę kroić po schłodzeniu)

Smacznego! Kto testuje?😏🤭💪🏻🤤

Dodaj komentarz