Sernik niskowęglowodanowy – pyszny!

Sernik: w 1 kawałku T-0 B-25 W-45 / 316 kcal Składniki: Spód:
  • 80g miodu
  • 200g płatków owsianych
  • 10g kakao
Warstwa sernikowa – 800g Twaróg chudy 0%T – 250 g Jogurtu naturalnego 0%T – 4x białko jaj – 1x budyń Waniliowy – 500g Brzoskwiń z puszki (odsączonych) – 20x słodzik (może być więcej)   Przygotowanie: Tortownicę ( 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, spód i boki. Spód: płatki, miód i kakao mieszamy do lepkiej konsystencji, przekładamy na tortownicę i przyciskamy. Do dużej miski wkładamy ser, jogurt, wsypujemy budyń, dodajemy rozgniecione (lub rozpuszczone w małej ilości gorącej wody) słodziki- miksujemy wszystko do gładkiej masy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do masy delikatnie mieszając W oddzielnej misce ubijamy na sztywno pianę (musi być bardzo sztywna). Obie masy delikatnie ze sobą mieszamy, tak aby tworzyły spulchnioną jednolitą masę. Tortownicę ( 26cm) wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód), przekładamy masę do tortownicy i pieczemy. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni termoobieg (pieczemy około 1h, sernik musi wyrosnąć i zarumienić się na ciemny złoty kolor) Po upieczeniu chłodzimy sernik przy otwartym piekarniku. Smacznego 😍

Dodaj komentarz